Tegenwoordig zijn er veel dingen die je kunt doen als je veel vrije tijd hebt. Je kunt bijvoorbeeld een leuke hobby zoeken en op deze manier jouw vrije tijd invullen. Er zijn een hoop verschillende hobby’s waar je uit kunt kiezen en iedere hobby is weer anders. Magneetvissen is in een korte tijd heel populair geworden en dit komt vooral door social media. Je ziet steeds meer video's voorbij komen van mensen die aan het magneetvissen zijn en dat is ook niet zo gek. Magneetvissen kan namelijk heel erg leuk zijn en mensen halen hier ook veel voldoening uit. Je kunt op deze manier hele leuke dingen opvissen met de magneet en over het algemeen is het ook eenvoudig. Hierbij is het wel van belang om een goede magneet te hebben en het kopen van een magneet is vaak lastig. Heb jij hiervoor tips nodig? Onderstaand kun je meerdere tips vinden voor het kopen van een magneet voor vissen.

Trekkracht

De sterkte van een vismagneet wordt altijd aangeduid met de trekkracht en dit is heel erg belangrijk. Dit is namelijk de kracht die de magneet heeft onder de perfecte omstandigheden, maar dit kan tijdens het vissen lastig zijn om te bepalen. De vismagneet kracht wordt namelijk gemeten als gloednieuw en dit betekent dat deze helemaal schoon is. Het is onder water vrijwel onmogelijk om deze perfecte omstandigheden te hebben en daarom moet je goed op letten. Bij het kopen van een vismagneet is het van belang om te kijken naar de aantrekkingskracht. Deze is veel belangrijker dan de trekkracht, want je kunt op deze manier meer voorwerpen aantrekken. Dit betekent ook dat je sneller iets kunt vangen en dat is natuurlijk erg leuk!

Verschillende magneten

Op het gebied van vismagneten zijn er verschillende soorten en dit maakt het lastig. Al deze vis magneten hebben voor- en nadelen. De pot vismagneet is een enkelzijdige magneet die alleen aan de onderkant magnetisch is. Daarnaast heb je de bulldog vismagneet en dit is ideaal voor mensen die op meerdere manieren een voorwerp willen aantrekken. Je hebt met deze magneet meer kans om een voorwerp te vangen, vooral als deze in een wat lastigere positie ligt.

Je kunt een magneet voor het vissen eenvoudig op het internet bestellen, hierbij is het wel van belang dat je het doet bij een betrouwbare aanbieder. Wij raden daarom altijd aan om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Kijk op de webshop van de aanbieder en controleer de informatie die ze geven over de magneten.