Je hypotheek verhogen voor verbouwing is nog steeds een optie. Je kunt het geld dat je dan "krijgt" in een bouwdepot laten zetten waardoor je de verbouwing niet per se uit je eigen zak hoeft te betalen. Natuurlijk kun je bij je hypotheek verhogen voor verbouwing wel rekenen op hogere maandlasten, maar dat is zeker de moeite waard. Je kunt door je hypotheek verhogen voor verbouwing in één keer de hele verbouwing financieren, je kunt dan in één keer je hele huis verbouwen en zelfs verduurzamen. Het is wel belangrijk om de actuele hypotheekrente daarbij in de gaten te houden. Deze hypotheekrente wil nog wel eens schommelen en het is dus van het grootste belang dat je op het juiste moment je hypotheek verhogen voor verbouwing regelt.

Wat kun je doen met je hypotheek verhogen voor verbouwing

Stel. Je woont al een flink aantal jaren in het huis waar je nu woont. En eigenlijk past het huis je niet meer. Maar ja, zie in deze tijden maar eens aan een huis te komen dat wel aan al jouw wensen voldoet. Je kunt dan misschien beter je hypotheek verhogen voor verbouwing. Je maandlasten gaan dan wat omhoog, maar dat zijn die nieuwe keuken en badkamer, die aanbouw én die zonnepanelen wel waard. Je moet er wel rekening mee houden dat je bij je hypotheek verhogen voor verbouwing geen geld gratis krijgt. Je zult het geld ook daadwerkelijk in de verbouwing moeten stoppen.

Zomaar je hypotheek verhogen kan niet meer

"Vroeger" kon je redelijk gemakkelijk je hypotheek verhogen om zo geld vrij te maken voor een vakantiehuis of een nieuwe auto. Deze tijden zijn geweest, je kunt nu alleen als je een goede reden hebt, die voordelen oplevert voor je huis, je hypotheek nog verhogen. Dat lijkt niet helemaal logisch, maar het is het wel. Op deze manier is je hypotheek altijd te overzien en weet je zeker dat je alles wat je leent daadwerkelijk ten behoeve van je huis komt.

Verbouw precies wat jij wilt

Heb je dringend behoefte aan meer ruimte en wil je een aanbouw (laten) plaatsen? Is je badkamer ernstig verouderd en eigenlijk een gevaar voor de volksgezondheid? Is je keuken nog uit het jaar kruik en wil je nu eindelijk wel eens echt de ruimte hebben om te kunnen koken? Het kan allemaal. Ook als je je huis wilt verduurzamen zijn er verschillende mogelijkheden. Van zonnepanelen tot isolatie tot warmtepomp, door je hypotheek te verhogen maak je financiële ruimte om dat voor elkaar te krijgen!