IJsland, een land in het Noordwesten op de kaart van Europa. Geen enkel land en landschap is met IJsland te vergelijken. Het is een land vol ruige natuur, borrelende modderpoelen, uitgestrekte landschappen en prachtige gletsjers en watervallen. Dit artikel omschrijft waarom een vakantie IJsland niet op je bucketlist kan ontbreken.

Kom tot rust op IJsland

Het landschap van IJsland is alsof je je in een totaal andere wereld waant. Toch is IJsland vanaf Amsterdam slechts drie uur vliegen. Wanneer je op IJsland aankomt zal je merken dat er meer dan genoeg ruimte is. Het land is zo uitgestrekt dat je wel een uur lang kunt rondrijden zonder andere auto’s tegen te komen. Dat is ook niet zo gek, want IJsland is zo’n 103.000 km2 groot, en heeft maar 360.000 inwoners. Op IJsland vind je geen grote hotels of dichtbevolkte gebieden. Alles is er kleinschalig. Ruimte genoeg dus om te doen waar je zelf zin in hebt, en helemaal tot rust te komen.

Wanneer je aan IJsland denkt, denk je aan het ruige mooie landschap. Zo is IJsland de enige plek in Europa waar je actieve gletsjers kunt bekijken. Bij een actieve gletsjer vindt een grote eruptie plaats. Water wordt met veel kracht de lucht in gespoten. Dit is erg indrukwekkend natuurverschijnsel om te bekijken. De bekendste actieve gletsjers bevinden zich in Stokkur. Wat ook niet kan ontbreken aan een bezoek is zwemmen in de Blue Lagoon, een ribsafari door de eilanden onder IJsland, of wandelen in de ruige natuur.

Op vakantie in eigen land

Vind je IJsland toch wat te ver weg, of te koud? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vakantie in eigen land. Ook Nederland kent prachtige en zeer afwisselende natuur. Denk bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden, de Veluwe, Zuid-Limburg, De Friese Meren, of het prachtige Twentse landschap. In Nederland hebben we mooie brede stranden, bossen en uitgestrekte meren. Ga jij voor luxe? Kies dan voor luxe vakantieparken Nederland. Hier kom je helemaal tot rust. Er is voor ieder wat wils. Denk aan een luxe vakantiepark midden in de bossen, waar je prachtige wandelingen kunt maken. Of een bungalowpark bij het strand waar je in de ochtend wakker kunt worden met een duik in de zee. Een huis op een vakantiepark is van alle gemakken voorzien. Zo beschikt het huisje over verschillende faciliteiten die niet aan een thuis kunnen ontbreken: een zithoek, diverse slaapkamers en een keuken. En dat alles helemaal voor jezelf. Je kunt zelfs kiezen voor een vakantiehuis met welness activiteiten zoals een sauna of jacuzzi!